Skip to main content

Bjørn Høvik:

Likevel

Rike Norge regnes for å være et av verdens beste land å arbeide og bo i. LIKEVEL blir bokas dyktige og erfarene kvinnelige lærer grovt forbigått da hun søker jobb på en nyopprettet skole med ni ledige stillinger. Først etter klage til sivilombudsmannen får hun jobben. Men hennes ansiennitet og ekstra utdannelse gjør henne til en dyr ansatt. Skoleledelsen, støttet av innflytelsesrike foreldre, presser henne derfor så hardt til å førtidspensjonere seg at hun ender i psykiatrien. Det gjør også en jevnaldrende mann. Han har fulgt sin gamle mors siste år gjennom aldersomsorgens innsparinger og åpenbare utilstrekkeligheter. Det har gjort han skremt og usikker på hva han selv risikerer å møte mot slutten av livet som enslig og uten støttende familie.

Boka er i stor grad basert på faktiske hendelser påvirket av de grep nyliberalismen og New Public Management har fått på skole, eldreomsorg og psykiatri på 2000-tallet. LIKEVEL er den en roman. Ikke så mange slike beskriver kjærlighet blant godt voksne. I denne boka gjøres LIKEVEL et forsøk på å skildre den trøst og nærhet to utsatte skjebner kan finne i hverandre.

Høviks tidligere utgivelser og oppføringer har nådd mange. To av fjernsynsstykkene hans ble vist i alle nordiske land. «Begynnelse» dessuten i Irland, Belgia og Nederland.

Hørespillet «Magnar Moens midtsommernattsdrøm» deltok i Prix Italia, og ble i tillegg produsert av irsk, østerriksk og slovakisk radio. Om hørespillet «Norgesreisen» skrev Aftenposten: «En forfatter tar folket på kornet. Vi sier til oss selv: Så godt vi har dette teatret.» Stykket ble honorert med Special Commendation ved Prix Futura i Berlin og også oversatt og sendt på polsk og slovakisk radio.

To av barne – og ungdomsromanene hans, «Skate-Bård» og «Med is i magen» gikk som opplesingsserier på NRK.

Om romanen «Trond Varingsruds reise» uttalte Nationens kritiker: «Det er med et snev av lettelse jeg konstaterer at selv en matlei anmelder kan kjenne stor begeistring over en ny roman.»

Se ellers bjornhovik.com

Forhåndssalg. Salgsdato: 1.11.22

SKU 9788293844211
kr 399
Utgave:

Her er vi!

Skamløst Forlag AS
Stanseveien 16
0975 Oslo

Postadresse

PB. 59 Tåsen
0801 Oslo

Kontakt oss!

  • +47 973 12 973
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Skamløst Forlag AS

Org. nr. NO 922 794 383 MVA 
Bank 2050.45.44363
VIPPS 57 13 08